Pandemide Aile Etkinliklerim  eTwinning projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.

Pandemide Aile Etkinliklerim eTwinning projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.

09.04.2021 522

09-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-202109-04-2021

 

 

 

"Pandemide Aile Etkinliklerim"  eTwinning projemiz tüm hızıyla devam etmektedir. "Pandemide Aile Etkinliklerim" projesi Makedonya ve Türkiye'den 13 öğretmenin hazırladığı yaklaşık 300 öğrenciyi ilgilendiren "Pandemide Aile Etkinliklerim" projesi; okulumuz 2/B ve 2/D sınıfı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin de katılımı ile devam etmektedir.

 

 

Proje hakkında

 

Dünyayı oldukça derinden etkileyen Pandemi, öğrencilerimiz ve ailelerinde birçok olumlu -olumsuz etkilere neden oldu. Biz bu sürecin olumlu yönlerinden birinin biraz da aileden öğrenilen bilgilerin becerilerin arttırdığına inanıyoruz. Bu Pandemi sürecinde aile içi ilişkilerin ve ebeveynlerin rollerinin değiştiğine inanıyoruz. Bu süreç devam ederken örnek teşkil edecek durumlardan haberdar olmak onları diğer ortaklarla paylaşıp çoğunluğa yaymak istiyoruz. Güzel paylaşımlar ve etkili öğrenmelerle sınıfa dönüşen evlerde neler olduğunu görmek istedik. Proje ortaklarımızla planladığımız etkinlikleri uygulayarak ailelerin keyifli ve verimli zaman geçirmelerini planlıyoruz.

 

 HEDEFLER

Pandemi gibi zor süreçlerde evde ailesiyle uzun zaman geçirmiş ve geçirecek olan çocukların bu süreci nasıl olumluya çevirecekleri konusunda birbirlerine örnek olmaları, toplumu derinden etkileyen durumlarda nasıl çözümler üretileceği,
Anne ve babalardan ne tür yeni bilgiler edindiği ve bunları nasıl kullandığı,Öğrenmenin sadece sınıfta değil, her ortamda, herkesten olabileceğini anlar.
Kendine yetebilme ve sorunlarla baş edebilmeyi öğrenir.
Bunları aktarırken kendini doğru ve etkili bir şekilde iletme yollarını öğrenir.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje Mart ayında başlayıp Haziran ayında son bulacaktır.
Mart ayında ortakların tanışması, okulların, illerin tanıtılması, öğretmen ve öğrencilerin tanışması. Logo ve afişlerin oluşturulup oylanması , veli bilgilendirme toplantılarının yapılması görev dağılımının belirlenmesi ve işbirliğinin yapılması.
Nisan ayında örnek çalışmaların belirlenmesi (örgü örme .kek yapma) gibi her hafta bir etkinliğin ortaklarca belirlenip yapılacak
Mayıs ayı benzer çerçevede ortaklarla kararlaştırılarak etkinliklerin yapılacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

1-Problem çözme becerisi gelişir.
2-Aile içi iletişim güçlenir.
3-Kendini ifade etme becerisi gelişir.
5-Sorunlara farklı çözümler bulur.
6-Rol model olan aileden doğru kazanımlar edinir.
7-Hayata hazırlanır.
8-Sanatsal,benensel ve ruhsal ilgi ve yeteneklerini fark eder.

PROJE TANITIM VİDEOSU

https://www.youtube.com/watch?v=wr3vaZpd-4k&t=2s