Dont buy it Do it yourself adlı eTwinning projemiz devam ediyor.

Dont buy it Do it yourself adlı eTwinning projemiz devam ediyor.

08.04.2021 592

Okulumuz 3/C sınıfı ile Hayat - Apaydın İlkokulu 2/A sınıfı öğretmenlerinin kurucusu ; Ankara- Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu, Mersin - ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlkokulu, Çanakkale - 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, KAyseri- İstiklal İlkokulu, Ankara- Telsizler İlkokulu, Muğla-Köyceğiz- Atatürk İlkokulu, İspanya-Nules- IES Gilabert de Centelles ise proje ortakları olduğu "Don't buy it! Do it yourself!" projesi etkinlikleri tüm hızıyla devam etmektedir.

"Don't buy it! Do it yourself!" kavramı genel olarak; uzmanların veya profesyonellerin doğrudan yardımı olmadan bir şeyler inşa etme, değiştirme veya onarma yöntemidir. Akademik araştırmalar, DIY'yi, "bireylerin, doğal ortamdan elde edilenler de dahil olmak üzere (örneğin, çevre düzenlemesi) malzeme mülklerini üretmek, dönüştürmek veya yeniden inşa etmek için ham ve yarı hammaddeleri ve parçaları kullandıkları" davranışlar olarak tanımlamıştır.

Temel olarak, Kendin Yap, belirli bir görevi yerine getirmesi için bir profesyoneli işe almak yerine - veya bir mağazadan veya zanaatkârdan ürün satın almak yerine - bu görevi yapmayı veya bir uzmandan doğrudan yardım almadan bu ürünleri kendiniz yaratmayı seçmeniz anlamına gelir. .

Bu proje ile öğrencilerimizi tüketiciden çok üretici olmaya teşvik etmek istiyoruz.

Örneğin: kendi domatesinizi yetiştirmek, kendi sabunu yapmak, kendi hikaye kitaplarınızı yazmak ve çok daha fazlası.

Öğrencilerimiz her ay bir çok etkinlik ile kendi ürünleri tasarlıyor ve ortak ürünler geliştiriyor.

Projemizin twinspace sayfası:

 https://twinspace.etwinning.net/158906/home

 

08-04-2021